субота, 8. март 2014.

Draga sudbinu opako iritiraš, ako na nečemu očajnički insistiraš



Posvećujem njoj....

Sudbina ume vrtoglavo da se igra i svakoga je u svojoj nameri stigla. Preskočila nikoga nije, ali osim što miluje i gladi, ume ona katkad i sa nama samima da se svadi. To su ti lekcije u kojima te ista iskušava, a zapravo da napravi boljeg čoveka od tebe pokušava. Svaki put kada lekciju nisi naučila, ona te odmah vraća na početak, jer kapira u prethodnoj igri nije te dobro podučila. Koliko si na tom putu jaka, pokazatelj će ti biti tvoja odluka svaka. Evo da ti ja kažem, surovo, dakle neću tom prilikom da te lažem. Čini mi se na momente posustaneš, ishitreno se nekoj odluci predaš, a onda posle gorko na svoje plodove gledaš. Godine svoje ozbiljno si počela da brojiš, pa se valjda s’tim u vezi eventualnog promašaja bojiš. Užurbano hitaš ka Njemu, a onda nakon nekog vremena skapiraš da si napravila pogrešnu procenu apsolutno u svemu. Ponekad pomislim da kod tebe šansu ima svako, dok sam samo trepnula, evo ga već te je u dušu tak’o. Znam da samo želiš biti voljena i da ti nekoga voliš, ali neretko sama sebi založiš oganj i u istom goriš. Inače te vidim kao jaku ženu, ali ne zaboravi ja ti znam i senu. Onu koju kriješ od očiju javnosti, s toga sam sebi dala pravo da sudim na temu odluka tvojih i njihovih ispravnosti. Na momente zaista jesi odlučna i jaka, ali i tada se desi da se razgrakćeš kao svraka. Uvek imaš neko pitanje zašto? Momak previše fin, nikako nije po tvojoj meri, mrzimo ga kao da je samog djavola sin. Ako oko tebe predano obigrava, rizikuje da ti se sa nervima ozbiljno poigrava. Sram ga bilo!! Poželeo je danas dva puta da te čuje i eventualno vidi, ti ga preko pogledaš, ne preostaje mu ništa drugo nego da se zbog te iskazane namere postidi. Ni tada ne sečeš stvar u korenu, jer uporno dalje insistiraš i očekuješ od njega promenu. Naiđe trenutak budeš bolje volje, pa ti i sa njim cela priča u datom momentu zvuči bolje. Evo vas već u nekom restoranu, uz zvuke neke ljubavne pesme, gledate za svadbu hranu. Poradujemo se i mi prijatelji tvoji, odmah uzviknemo Meni pod brojem tri nama je najbolji. Ali ne lezi vraže, ubrzo nakon evo je, ima nešto krucijalno da mi kaže. Naprasno je shvatila, ne bi ti ona njega rame uz rame kroz život pratila. Mnogo je bre nervira, sve što poželi na tacni joj odmah servira. Ipak ništa bez hemije, uz njega joj osećaj kao da ne daj Bože boluje od leukemije. I tu je konačno kraj, njemu je nepovratno rekla Goodbye. Šta se posle dešava... Bude ljuta na sebe jako, pa je svaka dalja vest o njemu izbaci iz težišta lako. Što bila je s’njim sebi da oprosti ne može, pa kad ga sretne dođe joj da iskoči iz sopstvene kože. Od samog starta sve si draga moja znala, pa te evo pitam zašto si mu uopšte šansu dala? Opet taj tvoj strah od samoće, na pogrešne odluke da natera hoće!
Sa druge strane imaš momke jake, ali i to su situacije za tebe nimalo lake. Prostim rečima, tačnije, po definiciji moje pokojne babe, to su ti draga zapravo jedne obične barabe. Uzdam se inače u starije ljude, imaju oni brojne izreke mudre. Sada ti i na temu toga imam nešto kasti, s’toga nadam se da sediš, jer bi u nesvest mogla pasti. Divna ti je draga ta tvoja ’baraba’, emocija mu posve hladna, uz njega pažnje osta gladna. Dok ga očajnički pogledima moliš da te voli, on u svom fazonu, za tebe ga dupe boli. Na pozive ti ne odgovara, jer samo kad njemu prija, može na temu nečega da se razgovara.  Naravno poštuje se samo njegova potreba, na pomen tvoje odmah mu se prevrće utroba. Njegove se gadosti iz meseca u mesec množe, a onda vidim tebe  i kapiram da su to upravo stvari koje te bezuslovno na njega lože. Momak ti kaže ’kad stešeš tu guzicu....’, na šta se ti sva ozariš u licu. Oprosti mi sad što ostanem u čudu, ne znam kako da prepakujem tu tvoju glavu ludu. Znači jednog dana u trudnoći nema ti pomoći! Kako ćeš mu dete podariti, jer verujem da te tako ugojenu tek neće variti. Jel to znači da se njegova ljubav u kilogramima meri, čitaj: BEŽI OD TE ZVERI!! Imaš ih ti još u svojoj kolekciji, pa ću i s’tim u vezi da te podvrgnem mojoj misaonoj inspekciji. Šta da ti radim, sve dok si takva, ja ću sa tobom i tvojim odlukama da se svadim. U međuvremenu, našla si novog Njega i naravno da i sada na trepkama da se dubi treba. Te hoće, te neće da te vidi i s’tim u vezi ovaj se makar te ’hoće kaki-neće kaki opcije’ ne stidi. Zvao bi te na kolače, ali sad mu se nešto pantalone nikako ne oblače. Desi mu se katkad nešto u glavi, odluči čovek, da se ničim izazvan sam od sebe javi. Na porukama jako slatkorečiv, priča bajke, reko’ bi čovek familija mu već nestrpljiva u iščekivanju snajke. Odete potom da pogledate neki film, sedite cela tri sata, a on te tom prilikom ni za ruku ne hvata. Na vikend te zove al’ se nešto femka, valjda se dvoumi dal’ sa tobom ili kod kuće uz TV da opušteno dremka. I ne odustaješ ti, jer kako rekoh kod tebe jednaku šansu imaju svi. Nezgodno je samo, ume srce da se zaljubi tu i tamo. Srce neće uvek mozak da sluša, pa ti zbog te sudbine klete samodestruktivne misli po glavi lete.  Pošto lekciju prethodnu naučila nisi, sa ovim novim vraćena na start liniju ti si.

Nije lako sam biti, ali se isto tako iza te činjenice ne sme kriti. Slažem se i da živimo u društvu predrasuda, ako udata nisi, na lomači se odmah visi. Pitaju se šta je to sa tobom, šta ti to fali, kada te tvoji još uvek nisu nekom muškom rodu uz blagoslov dali. Ni na poslu spašen biti nećeš, tu se tek sa surovom istinom srećeš. U mozak će svi da te Hebu, jer kod kuće nemaš bebu. Smatra se da generalno život nemaš, pa kad dobiješ prekovremeno, ti sav srećan radiš i sve vreme naglas od radosti pevaš.

Želim ti od srca da ga nađeš. Njega koji će bezuslovno da te voli i koji će za vašu ljubav od početka pa do kraja sa istim žarom da se bori. Postoji on negde i čeka samo na tebe, a do tada ne dozvoli da te neko drugi u mozak Hebe. Pre svega sama sebe oslobodi bespotrebnog pritiska. Ključ je u jasno definisanom stavu, jer samo tada možeš doneti odluku pravu. Znaj i to sudbinu opako iritiraš, ako na nečemu očajnički insistiraš.

Kako ćeš ovu pisaniju da shvatiš, evo da ti kažem ’I mene dupe boli, pisala ti ovo Wiserica zato što te voli!!!’


3 коментара:

  1. Анониман3/12/2014

    Stigla sam dovde,predpostavljam i ostalo ide u tom stilu...Wiserica štimuje ,samo da se rimuje
    Ah ta ljubav i ah te boli ko još hoće ume i zna da voli
    Nažalost nije ono to sam očekivala..pa ne bih ovde više dugo prebivala.Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  2. vala Dzoli dosta si i izdržala, hvala ti. Šta da ti kažem osim, osim aj Dzoli srećno, nikako da boli, samo nek se voli ...pa pa :)

    ОдговориИзбриши
  3. Pitao jednom vrli pitac neki “sta je to ljubav?”. Vrlo brzo odgovor mu je pružio jedan stari mudrac i kazao da je ljubav mit koji su izmislili siromasi da bi došli besplatno do sexa. E sad... ovo vjerovatno nije istinita priča ali moraš priznati da ima logike...dobro mozda ne logike ali ipak budi neke sumnje i otvara pitanja. Pitanja kao što su: da li bogatom čovjeku treba ljubav...ili može da je kupi? Da li ću se ikad umoriti da pričam o ljubavi sa istim, gore pomenutim, ciljem? Vjerovatno odgovor na oba pitanja može biti i DA i NE.

    Vjerovatno smo došli do onog dijela kad se pitaš o čemu ovaj čavo sere?! Ako me ispraditš još malo, obećavam da ću doći do poente.

    Oduvijek sam imao stav da su lošu percepciju o ljubavi stvorili svi Šekspirsko-Hemingvejski pisci i pjesnici koji su, vrlo strasno, pisali o nesrećnoj i neuzvraćenoj ljubavi zbog koje su rezali vene, patili i nanosili bol sebi i drugima. Da nesreća bude veća, umjeli su, a i dalje umiju, da se izraze i da to lijepo sroče i prodaju širokim narodnim masama. Po mom mišljenju, oni jednostavno nisu shvatali jednostavnost situacije u kojoj se nalaze. A situacija je sledeća: Prosječan životni vijek je oko 70 godina, od čega je jedinka sexualno aktivna nekih 45; na svijetu postoji 3,38 milijardi žena i 3,41 milijarda muškaraca (izvor Wikipedia); Majku mu i teorijom slučajnog uzorka u produženom trajanju od 40 godina svako meže naći nekoga za sebe, bitno je samo OPUSTITI SE I PROBATI – RIZIKOVATI.

    Kad smo bili mali redoslijed koraka je bio: pronaći srodnu dušu, zaljubiti se do ušiju, zavoljeti, pa kad se stvore određena osjećanja, odlučiti se na sex. Na našu sreću malo smo porasli (ali nikad odrasli) i sad se redoslijed koraka promijenio – prvo ide hemija, pa sex, pa onda ako se sve poklopi, možda se rode i neka osjećanja (da ne pominem brak).

    Ja u potpunosti podržavam čestu promjenu partnerâ u cilju pronalaženja „pravog“, na šta god to ličilo. Naravno, treba imati mjeru, da se ne bi završilo kao u stihu Ramba Amadeusa – „Gdje sam bio, šta sam radio kako sam se na rođeni ku... nasadio?“

    Njoj kojoj posvećuješ svoju priču želim svu sreću u nalaženju onog što traži, ali uz veliko poštovanje sebe jer samo to i zaslužuje... a tebi...ti nastavi da pišeš zbog nas koji te vole :)

    ОдговориИзбриши